Městská knihovna Havířov

Příběhy (z) japonské kuchyně

Během večera se seznámíme s tradiční japonskou kuchyní washoku, základními typicky japonskými surovinami, etiketou stolování a tabu, kterými je provázeno. Projdeme se po největším světovém rybím trhu Tsukiji Market, na aukci tuňáků, ochutnáme ikonické hovězí wagyu z Kóbe a oden z vývaru recyklovaného po 77 let od mistra z tokijské Asakusy. Chybět nebude zastavení u kruté japonské kuchyně, pojídání živých chobotnic, jedovaté ryby fugu, fermentovaných bobů či sušenek s vosami. Představíme si nejen běžnou domácí kuchyni, krabičky obento, ale naučíme se i objednávat v japonských restauracích pomocí plastových atrap jídla. Neopomineme street food, speciální večerky conbini a automaty, pikniky hanami, čajový obřad, tokonoma, saké, zvoucí kočky a nezbedné jezevce tanuki. Na závěr zboříme pár mýtů o sushi. Těšíme se na setkání s vámi!

Autorka Jolana Heklová se dlouhodobě věnuje asijské kultuře, gastronomii, tradičním řemeslům a má dlouholeté soukromé i profesní kontakty s Asiaty. Podnikla řadu soukromých cest do Thajska, Vietnamu, Číny, Hongkongu, Indonésie, na Srí Lanku. Má více než 11 let pracovních zkušeností v korejských firmách. Často jezdila pracovně do Jižní Koreje. Spolupracuje na různých projektech, má členství v Česko-japonské společnosti. Spolupracuje s nakladatelstvím Albatros Media na odborných korekturách kulinářských publikací a také absolvovala kuchařské lekce a semináře v Asii.
Jak sama říká : touha vidět a vědět o Asii pořád víc…

Datum

Út | 8. listopadu 2022
Expired!

Čas

17:30

Cena

30.00 Kč

Typy událostí

Cestování,
Zdraví a mysl
Půjčovna pro dospělé, Šrámkova 2a, Havířov-Podlesí

Místo konání

Půjčovna pro dospělé, Šrámkova 2a, Havířov-Podlesí
Přejít na začátek